Loading...

Αφεθείτε στη μαγεία της φύσης

Μοναδικές εμπειρίες και δραστηριότητες σε έναν ορεινό παράδεισο

ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

Στην κορυφή Νεραιδοράχη του Χελμού λειτουργεί από το 2007 το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος. Για την εγκατάσταση του επιλέχτηκε η συγκεκριμένη περιοχή γιατί θεωρείται πως έχει τη λιγότερη φωτορύπανση στην νοτιοανατολική Ευρώπη.
Αν και δεν είναι ανοιχτό για το κοινό η θέα του ουρανού είναι μαγευτική είτε από εκεί ψηλά είτε όχι. Όπου κι αν βρεθείτε απλά κοιτάξτε πάνω!

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ

Στα Ιερά Ύδατα της Στυγός σύμφωνα με το μύθο βάφτισε η Θέτις το γιο της Αχιλλέα για να τον κάνει αθάνατο κρατώντας τον από τη φτέρνα.
Περπατήστε το μονοπάτι προς τη Στύγα ακλουθώντας τα ίχνη του μύθου και τις περιγραφές των αρχαίων περιηγητών.
Μετά από δυο ώρες απαιτητικής πεζοπορικής διαδρομής μπορείτε να προσεγγίσετε τον καταρράκτη και να αγγίξετε το Αθάνατο Νερό.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΛΙΜΝΕΣ

Η Λίμνη Τσιβλού είναι η μοναδική φυσική Αλπική Λίμνη στην Πελοπόννησο και απέχει από το Στύγα Μountain Resort 11 χλμ. ασφάλτινου δρόμου. Η Λίμνη Δόξα είναι μια πανέμορφη τεχνητή Λίμνη στην περιοχή της Φενεού και απέχει από το Στύγα Μountain Resort 18 χλμ. δασικού δρόμου. Τα 18 χλμ μεταξύ Ζαρούχλας και Λίμνης Δόξας είναι μιας μοναδικής ομορφιάς δασική διαδρομή κάθε εποχή του χρόνου . Κατάλληλη για πεζοπορία, ποδήλατο βουνού, ΑΤV και 4χ4.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΖΑΡΟΥΧΛΑ

Μια βόλτα στο χωριό της Ζαρούχλας θα σας οδηγήσει, μέσα από μονοπάτια και στενά δρομάκια, σε όμορφα βυζαντινά εκκλησάκια αλλά και παλιούς πύργους που μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της περιοχής.
Βυθισμένα στο δάσος μονοπάτια και δασικοί δρόμοι θα σας οδηγήσουν σε γοητευτικές γωνιές με γάργαρα νερά και μοναδική θέα προς το χωριό αλλά και τις κορυφές του Χελμού

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ

Τα χωριά της Νωνάκριδος, Ζαρούχλα, Αγία Βαρβάρα, Βουνάκι, Χαλκιάνικα, Σόλος Μεσσορούγι και Περιστέρα υπήρξαν γενέτειρες οπλαρχηγών που πρωτοστάτησαν στην Επανάσταση του 1821 και έχουν ακόμα πύργους κι εκκλησίες που μαρτυρούν τις ένδοξες μέρες που πέρασαν. Σήμερα είναι όμορφα γραφικά χωριά φωλιασμένα στην καρδιά του Χελμού ,το καθένα με την πλατεία, τη βρύση και τον πλάτανο αλλά και τους φιλόξενους κατοίκους τους που χαίρονται να λένε στους επισκέπτες ιστορίες από το ένδοξο παρελθόν.

ΟΤΑΝ Ο ΛΥΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Η επαφή με τη φύση τρέφει το σώμα και το πνεύμα.
Περιπλανηθείτε στο δάσος και, ανάλογα με την εποχή, γεμίστε τις αισθήσεις σας και το καλαθάκι σας με μυρωδιές και γεύσεις ατόφιες, με καρπούς, φρούτα, βότανα και μανιτάρια, σαν σύγχρονοι τροφοσυλλέκτες.

 

ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

Οι πλαγιές της Ανατολικής Αιγιαλείας προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή σταφυλιών. Τα οινοποιία της περιοχής τα μετατρέπουν σε εξαιρετικά κρασιά κι εμείς σας προτείνουμε να τα επισκεφτείτε  για μια περιήγηση στον κόσμο της οινοποίησης αλλά και τη μύηση στις γεύσεις του κρασιού που παράγεται από τοπικές ποικιλίες, κάποιες απ αυτές σχεδόν ξεχασμένες στο χρόνο.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Αν προτιμάτε τη δράση στις διακοπές σας ,σας προτείνουμε πεζοπορίες σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, με ή χωρίς συνοδό οδηγό βουνού, κολύμπι και κωπηλασία στη λίμνη Τσιβλού αλλά και βόλτα στους καταρράκτες Μεσορουγίου για ένα τονωτικό φυσικό ντους στα γάργαρα νερά τους.
Προτείνουμε επίσης βόλτες με άλογα δίπλα στο ποτάμι, τοξοβολία ή διαδρομές με ΑΤV στους δασικούς δρόμους που περιβάλουν το χωριό σε συνεργασία με κτήμα δραστηριοτήτων της περιοχής.

 

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Το Θεματικό Πάρκο Area Synest που λειτουργεί στο χωριό Συνεβρό απέχει από το Στύγα Mountain Resort 33 χλμ. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνεται Λαογραφικό Μουσείο με θέμα τη λειτουργία ενός σπιτιού στο χωριό των αρχών του προηγούμενου αιώνα αλλά και εικονικά εργαστήρια μαστόρων που ασκούσαν επαγγέλματα που δεν υπάρχουν πια, με τα σκεύη, τα εργαλεία και την ατμόσφαιρα να σας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ –ΣΠΗΛΑΙΑ ΛΙΜΝΩΝ - ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ

Επίσκεψη στη μαρτυρική πόλη με τη μεγάλη ιστορία και τους θρησκευτικούς και φυσικούς θησαυρούς της

ΣΚΙ ΜΕ ΘΕΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Το μότο του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΥΝΕΒΡΟΥ

Το Θεματικό Πάρκο Area Synest που λειτουργεί στο χωριό Συνεβρό απέχει από το Στύγα Mountain Resort 33 χλμ. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνεται Λαογραφικό Μουσείο με θέμα τη λειτουργία ενός σπιτιού στο χωριό των αρχών του προηγούμενου αιώνα αλλά και εικονικά εργαστήρια μαστόρων που ασκούσαν επαγγέλματα που δεν υπάρχουν πια, με τα σκεύη, τα εργαλεία και την ατμόσφαιρα να σας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο.

Close